Гореща тема: цена на ортодонтско лечение – какво я определя

цена на ортодонтско лечение | зъболекар ортодонт сливен
Време за четене: 3 минути
Print Friendly, PDF & Email

В тази статия вдигаме маските, за да засегнем една тема, която вълнува всеки, който се нуждае от ортодонтско лечение без значение от възрастта – колко ще струва? Често пъти получаваме запитвания по телефон или социални мрежи „Колко ще струва да си сложа брекети или алайнери“ преди да е имало първичен преглед. Скъпи всички, разбираме, че за вас е важна цената на ортодонтското лечение и затова решихме да ви обясним защо не можем да дадем отговор без да сте седнали на стола, както и колко всъщност е скъпо то.

цена на ортодонтско лечение | зъболекар ортодонт сливен
Вдигаме маските и даваме отговор на въпрос, който вълнува всички!

Защо не може да се каже фиксирана цена за ортодонтско лечение?

Видът на лечението зависи от много фактори – ортодонтска диагноза, зъбен статус на пациента, възраст на пациента, опитност на ортодонта, прогнозна продължителност на лечението, използваната ортодонтска техникаи материали (брекети, вид брекети, нужда от поставяне на мини импланти, алайнери, силиконови снемаеми апаратчета и др.) Понякога лечението може да протече в няколко етапа и различни типове апарати. Ортодонтското лечение не включва само поставянето да даден апарат – добавена стойност е „невидимата“ работа на всеки от екипа, детайлите в цялостното обслужване на пациента, грижата относно задържане на постигнатия краен резултат.

За да бъде една цена фиксирана, това означава, че лечението е абсолютно еднакво и повтаряемо за всеки пациент. А това съвсем не е така.

Всеки пациент има свои индивидуални особености – различен тип захапка – различно съотношение между челюстите, зъбен статус (състояние на зъбите и тяхното здраве), възраст и др.

От индивидуалния случай на всеки пациент зависи и видът лечение.

До голяма степен успеваемостта и постигането на мечтаната функционална и красива усмивка, зависят от опитността на лекуващия ортодонт. За да обясним по-нагледно си представете, че отивате да си купите кола от хлебарницата или пък общопрактикуващият лекар ви оперира третата сливица. В Ортос Дент се гордеем, че след дълги години практика и успешно положени трудни изпити д-р Ненчева е придобила специалност по ортодонтия, която й дава знания и умения, които не всеки дентален лекар има.

цена на ортодонтско лечение | зъболекар ортодонт сливен
В цената на едно ортодонтско лечение има неща, които са очевидни, но има и много “невидими”, за които не си даваме сметка.

В цената на едно ортодонтско лечение се включва и „невидимата“ работа на всеки от екипа – от посрещането и запазването на следващ час до денталния асистент, който неотлъчно е до доктора и е неговата дясна ръка във всеки един момент, та чак до чистотата в кабинетите. Изборът на материали, с които работи ортодонтът също имат пряко отношение върху цената. Например има разлика в цената дали ще смените летните гуми със зимни гуми на Шкода или на Порше.

Грижата за задържане на постигнатия резултат е следващ компонент, който има отношение при определянето на цената. След приключване на активната част от лечението идва етап на задържане на резултата – поставяне на ретайнер/и както и по-редки, но редовни срещи с ортодонта за проследяване на движението на зъбите.

Има ли закономерност между цена и качество/марка при ортодонтското лечение?

Разбира се – от особено значение са вида на използваните материали както и тяхната цена.

Мерцедес и Тойота са с различен ценови диапазон, както и всеки един продукт от нашето ежедневие….технологичното разнообразие и конкуренция са неизменна част и от медицината в наши дни.

цена на ортодонтско лечение | зъболекар ортодонт сливен
На цената или качеството да заложите, избирате вие! Евтиното излиза скъпо доста често.

В Ортос Дент сме водени от морал и етика в отношенията с нашите пациенти и предлагаме степенуване в приоритетите и информиран избор – предлагаме опции и обсъждаме с пациента и/или родител, настойник, друг законен или упълномощен представител, какви са предимствата и недостатъците, така, че изборът да бъде правилен и най-вече лечението да е ефективно.

И все пак има ли как да се даде диапазон на цена за лечение с брекети/ подвижни апарати (алайнери, силиконови и др.)?

Да, след първоначален клиничен преглед и анализ на събраните изследвания (отпечатъци и рентгенови снимки, скенер и др.) от страна на д-р Ненчева, можем да коментираме и обсъждаме с Вас ценови диапазон както и продължителност на лечението.

Ще дадем отговор и ще отделим време на всяко „защо“, така че като излезете от кабинета, да имате всички елементи за вземане на решение от началото на ортодонтското ви лечение до неговия край. Ще радваме по време на открития ни разговор да поговорим за критериите ни за качество на услугата, както и вие пациентите да споделите своите очаквания, желания и цели.

Предлагате ли възможност за плащане на вноски и при какви условия?

Предлагаме различни опции за плащане, за да дадем достъпна среда на лечение на хората, които са се обърнали към нас и са ни се доверили.

Мили, хора, най-важното послание всъщност е, че инвестирайки във време и грижа за себе си ще получите здраве (другото е грижа на ортодонта, на когото сте се доверили)! Както има значение и цена храната, която консумирате, движението, отмората и освобождаването от стрес, така и грижата за оралното здраве има своята цена – не само финансова. Мотивацията и упоритостта по време на ортодонтското лечение са ключови за постигане на желаната цел.

цена на ортодонтско лечение | зъболекар ортодонт сливен
Напишете своята успешна история за усмивката мечта!

Добре подредените зъби в комбинация с коректна захапка, позволяват да можете чрез улеснена хигиена, да си осигурите зъбното здраве! Толкова е просто – Да! Гарантирана усмивка и добро хранене за цял живот, чрез инвестиция във време и доверие към вашия ортодонт!

Погрижете се за усмивката си (или тази на детето си)! Усмивката променя … всичко!

Имате въпроси или желаете да запишете час за консултация…