Orthos-Dent Care за лечението с гласфибро влакна – съвременен метод за възстановяване на естетиката и функцията на устната кухина

ODC - гласфибро влакна
Време за четене: 2 минути
Print Friendly, PDF & Email

Какво е “лечение с гласфибро влакна”?

Лечението с гласфибро влакна е бърз и високо ефективен начин за възстановяване на естетиката и функцията в устната кухина в рамките на едно посещение.

Гласфибро влакната са съвременно решение в областта на естетичните възстановявания. Представляват влакна, изградени от гласфибро нишки, подсилени с полимерна основа (смола). „Смолата“ ги придържа в сноп. Този сноп от влакна е гъвкав и лепкав, което му позволява лесно и плътно да се адаптира към зъбната повърхност.

В Orthos-Dent Care използваме гласфибро влакна най-вече в случаите на:

  • Загуба на единични зъби – липса на зародиши на постоянни зъби и/или запазване мястото до момента на поставяне на имплант.
  • Изграждането на местопазители с цел запазване на мястото до пробив на постоянен зъб.
  • Шиниране и стабилизиране на подвижни зъби във фронта на горна и долна челюст.

Най-голямото предимство за пациента е, че в рамките на едно посещение се възстановява функцията и естетиката.

Или както Д-р Бочков обича да казва на своите пациенти:

Идвате без зъб и си тръгвате със зъб.”

Гласфибро влакната са много щадящ метод за твърдите зъбни тъкани, когато се използват за възстановяване на липсващ зъб и се изберат като алтернатива на класически мост (процедура, при която съседните на дефекта зъби се изпиляват). В случаите, при които се използват гласфибро влакната за изработка на мост са нужни само две кутийки (на снимката долу) по дъвкателната (оклузалната) повърхност, в които се поставя влакното, около което се моделира съотвеният зъб.

Лечението с гласфибро влакна е много подходящо за хора с натоварено ежедневие и е невъзможно да отделят време за няколко посещения при своя стоматолог.

Изработката на гласфибро влакната се извършва в рамките на едно посещение като в различните случаи времето варира спрямо конкретната нужда на пациента.

Когато се изгражда местопазител или се извършва шиниране на подвижни зъби процедурата продължава между 30 и 60 минути.

По-дълги са процедурите по възстановяване на липсващ зъб. В тези случаи изработката отнема от 2 до 3 астрономически часа, поради прецизното и детайлно моделиране на детайлите на зъба.

В Orthos-Dent обичаме да усмихваме!