Изграждане на разрушени зъби

  • При силно разрушени или липсващи зъби и зъбни корони предлагаме изграждане с фибро щифтове за по-голяма издръжливост и естетика.

Преди поставяне на щифт лекуващият лекар ще има нужда от рентгенова снимка на зъба и въз основа на видяното на нея ще избере вида на щифта и ще Ви информира за последващото възстановяване.

  • Друга възможност за възстановяване на силно разрушени/фрактурирани зъби е чрез ортопедичен подход посредством корона, изработена от металокерамика, изцяло от керамика, метал и пластмаса или само метал. Изборът на материала, от който да бъде изработена корона се осъществява след първичен преглед и преценка на денталния лекар и пациента.
  • Други ортопедични решения ще Ви бъдат предложени с цел функционално възстановяване на участъци с липсващ един или няколко зъба – посредством мостови конструкции, изработени от метало-керамика, изцяло метални материали или метал и пластмаса.

Предлагаме съвременни мостови решения, изработени в едно посещение, с много успешна естетика, които в същото време са щадящи зъбните тъкани. Изработката на мостовете става с помощта глас-фибро влакна. Директното изграждане в устата води до висока удовлетвореност на пациентите! Мостовите конструкции могат да бъдат както временно решение с цел местопазител и последващ имплант, така и трайно оставащи в устната кухина.

  • Ако поради медицинската преценка на лекуващия лекар е невъзможно да се изградят мостови конструкции, в Orthos-Dent Care ще Ви предложим изработване на частични или тотални протези .